Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 11:18 - Правиш ли разлика?
Автор: lastinline Категория: Други   
Прочетен: 2171 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 09.10.2017 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Различавате ли Божията мъдрост от човешките измишльотини?
Лесно е.

Днес много са глашатаите, които сочат и показват някакъв път. Къде уж духовен, къде някакъв друг объркан и измамен, гадателки, лечителки на всяка крачка а хората все по-болни и не знаещи къде отиват.. Някои искат да бъдат законоучители без да разбират нито що говорят, нито що твърдят /1 посл. Тимотей 1 гл/
Как да различим истинския, Божия глас между всичките говорилни?
Божиите посланици говорят Божиите думи. Те имат основа - Христос. Той е положената основа / 1кор. 3 гл./ Той е непоклатимата Основа.
Самозваните духовни посланици нямат основа. Въпреки, че и те са сътворени от Бога. Те смесват Божиите думи и чистите Му послания с всевъзможни добавки. Говори се за енергии, прераждания. Може дори да ви кажат,че доброто и злото са едно и също. Може да ви кажат,че трябва непременно да сте богати, и че Христос е страдал за да не страдате вие.
Божиите посланици вършат Божиите дела. Те подражават и следват Христос каквото и да им струва това. Те не са жадни за публичност. Те не добавят на Божиите думи, нито отнемат от тях. Те са съработници с Бога. Те вярват в Бога и вървят заедно с Него по пътищата на живота.
Самозванците търсят печалба от вярата. Мислят,че благочестието е средство за печалба /1 Тим. 6 гл./ Те имат алчност, търсят изгода от вярата.
Божият човек няма нужда от охолството и не го търси. Той е скромен, задоволява се с най-необходимото. Не страда,че няма това или онова. И ако му дойде изобилие, той бърза да го сподели с другите и най-вече с хора изпаднали в истинска нужда. Божият човек не живее само за себе си. Той винаги мисли за другите и иска да им помогне. Ако не материално, може да ги насърчи с бодрост, подкрепа, надежда. Иска да им помогне да вярват в Божия Син, както е повярвал и той. За да имат вечния живот чрез вяра в Божия Син.
Фалшивите посланици имат объркани учения, но търсят внимание, публичност, облага. Търсят собствена слава. И се хвалят. Много се хвалят. Те не познават скромността. За тях скромността е глупост.
Истинският Божи подражател не търси своята слава.  Той не познава егоизма и егото. Той прославя Бога и Христа. Защото знае,че от тях идва и при тях ще отиде. Знае,че всичко дължи на тях. И живота си и мечтите си и способностите и талантите си. Той се уеднаквява с Христа и Отца. Писано е: Който се съединява с Господ е един Дух с Него.
За самозванеца и самохвалкото Бог е само едно от всичките неща в живота.
За истинския християнин Бог е най-важната личност не само в неговия живот а изобщо. Защото е осъзнал и оценил,че ние живеем в Бога буквално дори.

Затова е оставил Бог Библията на поколенията. За да правят разликата между Божието и между измамата. Божият посланик има основа - Библията и Христос. Те са спасението. Фалшивите посланици нямат основа, те се основават на себе си и хрумванията си, те ще ви смесят от всичко: християнство, ислям, будизъм, не знам си какъв и-зъм и накрая ще се получи храна, която е всичко друго но не и духовна а храна за кочината на прасетата.

Търсете истинското и правете разликата. Тя е написана в Библията.

Приятен ден!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. debeloto - прекрасен материал, прекрасен!!!
09.10.2017 12:32
прекрасен материал, прекрасен!!!
цитирай
2. lastinline - ....
09.10.2017 15:38
debeloto написа:
прекрасен материал, прекрасен!!!

Бог да ни води като народ в пътя на правдата. Там има спокойствие и радост.

Бъдете здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lastinline
Категория: Други
Прочетен: 417395
Постинги: 382
Коментари: 232
Гласове: 932
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930