Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 13:21 - Уйлям Макдоналд
Автор: lastinline Категория: Други   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уилиям Макдоналд (7.1.1917 - 25.12.2007) израства в Шотландия. Всяка вечер баща му, традиционен презвитерианец, завършва деня със семейна молитва, без сам да има лична връзка с Бога.
На пет години Бил за втори път се разболява от дифтерит и по всичко изглежда, че няма да оживее. Майка му се обръща с гръб към леглото му, за да не гледа предсмъртната агония на детето си. Тогава на вратата се чука и влиза чичо му. Той казва на изумената майка: „Момчето няма да умре, а има пред себе си дълъг живот. Един ден то ще се спаси." Както седял до камината и четял Псалм 91, той осъзнал, че това е отговорът на молитвата му за малкия Бил.

След 13 години и дълги и тежки вътрешни борби Уилиям стига до вярата в Господ Иисус Христос. По време на Голямата депресия в САЩ той следва икономика в Харвард. Целта на живота му е да стане банкер и да спечели толкова пари от борсови операции, че да може да се пенсионира на 35 години.
Но Бог има други планове за него и употребява Втората световна война, за да събуди интереса на мобилизирания във военноморските сили офицер към безсмъртните човешки души. След като седмица след седмица разглежда Евангелието според Йоан с една група войници, изглежда Бог му проговаря: „Това е задачата, която ти поставям - и тази работа няма да ти донесе стомашна язва заради борсови загуби."

В Хонолулу Уилиям получава от един вярващ моряк биографията на Чарлз Стъд. Дотогава той никога не е чувал за този мисионер оставил кариерата си като спортист с международна известност и наследството си на милионер, за да посвети живота си на мисионерство в Китай, Индия и Централна Африка. Уилиям прочита думите на Стъд: „Ако Христос наистина е Бог и Той е умрял за мен, тогава коя жертва би могла да е прекалено голяма за Него?" Той е така дълбоко засегнат от това, че пада на колене и посвещава живота си на служба на Господа. Напуска работата си в банката и започва работа първо в една християнска книжарница. Скоро след това получава покана да оглави библейското училище „Емаус" в Чикаго. Тъй като църквата му го препоръчва за това служение, той се решава на тази стъпка. Оттогава нататък живее с доверие в Бога, без осигурена финансова поддръжка. Никога не е съжалявал за това свое решение.
По това време Макдоналд започва интензивно сътрудничество с „Операция мобилизация", като обучава сътрудниците й. От 1973 г. той създава заедно с Джийн Гибсън програма за обучение на млади християнски работници в Сан Леандро, Калифорния.

Уилиям Макдоналд е автор на редица книги, които са станали вдъхновение и насърчение за безброй християни по целия свят да следват Господ Иисус безкомпромисно и да съобразяват ежедневния си живот с библейските истини. Той има особена дарба да представя трудни и често пренебрегвани библейски истини на прост и разбираем език и да показва връзката им с нашия практически живот.
Още като млад човек той записва в Библията си следната молитва: „Запази ме, Господи, дръж ме малък и неизвестен. Нека похвалата ми е само от Теб." Но на Бога се оказва угодно да направи книгите му известни по целия свят.
Неговият „Коментар на Новия Завет" е вече отдавна познат на българския читател. Сега ви представяме естественото му продължение: „Коментар на Стария Завет". Двата коментара са преведени разпространявани на повече от 24 езика.
Уилиям Макдоналд служи вярно на Господа като проповедник и автор на множество книги. Той завършва своя земен път в края на 2007 г. На 90 години.

Настоящият "Коментар на Стария Завет" е продължение на познатия на българските читатели "Коментар на Новия Завет" на Уилям Макдоналд. Този коментар има за цел предимно да свърже Божието Слово с ежедневния живот на обикновения християнин. Той дава основни познания за смисъла на Библията, а не богословски трактати на висок стил. Старият Завет е разгледан на по-големи пасажи с изключение на Псалми, Притчи и Еклисиаст, които са разгледани стих по стих. Текстове, пророкуващи за идващия Месия - Христос - са разгледани по-подробно. Важни теми са разгледани във вмъкнати изложения. Многобройните карти и илюстрации дават допълнителна представа за света на Стария Завет.

http://knigabg.com/index.php?page=book&id=16092




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lastinline
Категория: Други
Прочетен: 414204
Постинги: 381
Коментари: 229
Гласове: 929
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031