Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2017 11:40 - За тези, които вярват в Господ Исус Христос
Автор: lastinline Категория: Други   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДУШАТА ТИ ДА ОСТАНЕ ПРАЗНА И БЕЗДЕЙНА!
Поучение за тези които са повярвали в Господ Исус Христос, Святия Дух е изпълнил сърцата им с Божията любов и греховете им са простени!

Исус предупреждава; Матея 12:43 Когато нечистият дух излезе из човека, той минава през безводни места да търси покой, и не намира.
44 Тогава казва: Ще се върна в къщата си отгдето съм излязъл. И, като дойде намира я празна, пометена и наредена.
45 Тогава отива и взема при себе си седем други духове, по-зли от него, и, като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото.Също така ще бъде и на това нечестиво поколение.

Нечистия дух излиза от теб когато Святия Дух дойде и очисти сърцето чрез вяра в благовестието на Христос и когато призовеш името на Господ Исус Христос; Бог излива любовта си чрез Святия Дух в теб и това "очиства, подрежда и помита къщата ти"-душата ти.
За съжаление повечето хора възлюбени и очистени от греховете си, оставят душите си ПРАЗНИ, ПОМЕТЕНИ И НАРЕДЕНИ и това е отворена врата за дявола.
Проблема е че душата на човека остава ПРАЗНА И БЕЗДЕЙНА.
Тук има въпрос; С какво трябва да изпълваш душата си след като си повярвал в Христос и каква работа трябва да върши душата за да не бъде безделна?
Отговорът е в; 2 Петрово: 1:8 Защото ако тия |добродетели| се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.
ДЕЛОТО НА ДУШАТА Е ДА ИЗРАБОТВА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ НА ЕДИН ХРИСТОПОДОБЕН ХАРАКТЕР.
Кои са добродерелите на Христоподобния характер?
2 Петрово 1: 5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,
6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие,
7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов.
1. Старание- това е дума която означава "усилие". Исус какзва който се насили, който положи усилие, старание, ще влезе в Божието царство. Още тук повечето християни падат защото прояват духовен мързел, не ПОЛАГАТ СТАРАНИЕ, вижда им се трудно, безмислено ( защото не опитали че Господ е благ); , проблемите, атаките, ги разколебават, апатията и безразличието фи завладява и те остават с празни души.
Вяра- трябва да си вкусил че Господ е благ, Божията любов трябва да е изляна в сърцето ти чрез Святия Дух за да можеш да направиш усилие на вярата; да прибавиш на вярата си ДОБРОДЕТЕЛ или-Непоквареност, чистота в помислите.
За да придобиеш добродетели трябва да четеш Божието слово, да се изпълваш с Божиите мисли, със неговата чистота и непоквареност.
Когато се изпълваш с Божието слово, ти трябва да го пазиш в сърцето си, като постоянно си го спомняш, изповядваш, и практикуваш.
БЛАГОРАЗУМИЕ- това ти помага да станеш съобразителен внимателен, предпазлив, мъдър, умерен, трезв, здравомислещ, улегнал.
Притчи: 2:11 Разсъждение ще те пази,
Благоразумие ще те закриля,
СЕБЕОБУЗДАНИЕ или ; самоконтрол. Човек който не може да контролира, мислите, думите и действията си няма себеобуздание. Не е издигнал ограда която да пази домът му.

ТВЪРДОСТ-постоянство, непоколебимост, упоритост, непреклонност, неотстъпчивост, самоувереност, смелост, кураж, решителност. Изпитанията, проблемите, трудностите могат да те направят да се откажеш от вярата или да станеш смел и непоколебим.

БЛАГОЧЕСТИЕТО; е проява на добрите дела които произлизат от действието на Божия дух в теб.
Яков 1:27 Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца, ето що е: да пригледва |човек| сирачетата и вдовиците в неволята им, |и| да пази себе си неопетнен от света.
БРАТОЛЮБИЕ- При каквито и да са обстоятелства, дори и да застанат против теб, ти трябва да обичаш братята по вяра.
ЛЮБОВ- стигаш до там че си готов да дадеш всичко от себе си за хората без значение дали заслужават или не.

Виждаме че тези които пазят словото; четат, молят, се, вършат дела според това слово, техните души не са празни а са пълни със словото и добродетелите на Христовия характер. Това ги пази и благославя.Притчи: 2:11 Разсъждение ще те пази, Благоразумие ще те закриля,

Лука: 8:15 А |посяното| на добра земя са тия, които, като чуят словото, държат го в искрено и добро сърце, и дават плод с търпение.
КОГАТО СИ ПЪЛЕН СЪС СЛОВОТО И ГО РАЗБИРАШ ТИ ПРИНАСЯШ ПЛОД И НЕ СИ ПРАЗЕН НИТО БЕЗДЕЛЕН В ПОЗНАВАНЕТО НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.

Матея: 13:19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя.

КОГАТО НЕ ПАЗИШ СЛОВОТО И НЕ ГО РАЗБИРАШ ИДВА НЕЧИСТИЯ ДУХ И ГРАБВА ТОВА КОЕТО Е ПОСЯТО В СЪРЦЕТО ТИ И СТАВАШ ПРАЗЕН И БЕЗДЕЕН В ПОЗНАВАНЕТО НА БОГА.
Последното което казва Господ Исус Христос е че така ще се случи с това нечестиво поколение.

Нека да си направим изводите.
Човек и да работи физически, ако душата му бездейства; не полага старание, няма вяра, не изгражда добродетели, той е ПРАЗЕН И БЕЗДЕЕН.
2 Петрово: 1:9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове.
Това е по-лошото състояние за което говори Господ Исус Христос за това поколение което оставя "къщата си празна, пометена и наредена.
Стани, омий се в водата на Божието слово, събуди душата си,спомни се колко е благ Господ, колко те обича и че греховете ти са простени. Напълни къщата на твоята душа с Божието слово и добродетели. Това ще те направи да не си празен и бездеен в познаването на Господ Исус Христос. Това ще те опази от нечистите духове които търсят празни и бездейни души за да ги унищожават. Бог да ви пази и благославя. Амин. image
------------
Приятен ден!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lastinline
Категория: Други
Прочетен: 419214
Постинги: 383
Коментари: 232
Гласове: 933
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930